Vipy paini.jpg
 

Paini

Paini on taitolaji, joka kehittää henkistä voimaa, luovuutta, mielikuvitusta, nopeaa reaktiokykyä, ketteryyttä, koordinaatiota ja yksilöllisyyttä. Harrastuksen voi aloittaa jo hyvin nuorena ja se sopiikin nimenomaan lapsille voimataidon kehittäjänä ja antaa hyvät valmiudet harrastaa myös mitä muuta lajia tahansa. Painissa voi myös kilpailun aloittaa varhaisessa vaiheessa, sillä aloittelijoille on omia sarjoja. Kilpailuissa samanpainoiset henkilöt painivat omissa sarjoissaan ja tämän lisäksi ikäkausikilpailuissa samanikäiset ovat omissa sarjoissaan painoluokan mukaan. Laji sopii hyvin tytöille ja pojille.

 

Painissa pyritään selättämään tai tekemään enemmän pisteitä kuin vastustaja - taitavalla tekniikalla ja vastustajan omia virheitä hyväksikäyttämällä - erilaisilla heitoilla, nostoilla, kaadoilla, väännöillä, vyörytyksillä, passauksilla jne.

Paini jakautuu kahteen eri tyylisuuntaan: kreikkalaisroomalaiseen ja vapaapainiin, jotka molemmat ovat olympialajeja.

 

Tule mukaan

Tervetuloa tytöt sekä pojat mukaan Pyryn painitoimintaan, jota harrastetaan Rasin voimailutilassa. Tutustumiskerta ilmainen. Myös valmennus-, tuomari- ja toimitsijatehtävistä kiinnostuneita odotetaan mukaan lajin pariin. Seura mahdollistaa kouluttautumisen.